ÉRTÉKEK A HÁZNÁL - ZSEBLELTÁR
szszm - 2011. 11. 08.
A Zsebleltárral egy lehetőséget kínálunk Önnek! Lehetőséget arra, hogy értéktárgyait számba vegye, jellegzetességeiket rögzítse. Mikor lehet szüksége rá? Ha kitölti a rovatokat, átláthatja, milyen nagy értékeket kell megóvnia a lakásban.
ERTEKEK-A-HAZNAL--ZSEBLELTAR

Ha biztosítást akar kötni, ha megkárosítják Önt (ellopják, vagy elrabolják ingóságait) - mi bízunk benne, hogy erre nem kerül sor - a rendőrséggel pontos kárlistát tud közölni, s így megnövekszik az esély arra, hogy viszontláthassa értéktárgyait.

Hogy használja a zsebleltárt:

-  A kitöltésénél soha ne tüntesse fel a nevét és címét! Törekedjék a maximális pontosságra a tárgyak jellemzőinek leírásakor.

-  A zsebleltárt tartsa a felsorolt értékektől eltérő, biztos helyen. (Pl. megbízható családtagnál, barátnál, munkahelyi lemezszekrényben, lakossági széfben.)

-  Több helyen talál fényképszámot, mint kitöltendő rubrikát (a csatolt értékleltár mintában). Ezeknél a tárgyaknál célszerű, ha - lehetőleg színes - fényképet készít értéktárgyairól, és azokat mellékeli a zsebleltárhoz.

-  Soha ne „kérkedjen", ne mutogassa a kitöltött leltárt senkinek!

-  Ha kevés lenne a hely, helyezzen el pótlapokat!

Amennyiben új értéktárgyat vásárol, az kerüljön bejegyzésre a már meglévő listára.

 

MIÉRT TARTSA NYILVÁN ÉRTÉKEIT?

Könnyebb keresni azt, amiről tudjuk:

- mi a pontos neve, típusa,

- mi a száma,

- milyen értéket képvisel,

- hogy néz ki, milyen a színe,

- mikor jutottunk hozzá.

Kis odafigyeléssel mindenki tehet értékeinek megvédése érdekében.

Tájékoztatom az Olvasót, hogy osztályunk által elkészített zsebleltár megtekinthető és letölthető a www.police.hu/pest oldalon a baloldalt található „Bűnmegelőzési" linkre kattintva, vagy innen:

Letölthető: Zsebleltár (doc)