Magyar Állami Népi Együttes Summerfest 2021.
bednai - 2021. 08. 20.
A magyar színpadi néptáncművészet történetében először mutatja be a Délvidéken élő népek - magyarok, szerbek, horvátok, németek, románok - sokszínű tradicionális kultúráját az az előadás, melyet tegnap este láthatott a Summerfest Szigetszentmiklós közönsége.
Magyar-Allami-Nepi-Egyuttes-Summerfest-2021

Az Ezerarcú Délvidék című előadás változatos tánc- és zenei hagyományokkal rendelkezik, magában hordozza a közép-európai és a balkáni kultúra sajátos jegyeit, a területek különleges hasonlóságait. Az előadás a Müpa, a Hagyományok Háza és az 1951-ben alapított Magyar Állami Népi Együttes együttműködése révén jött létre. A 70 éves jubileum alkalmából városunk lakói nevében Jaksa-Ladányi Emma alpolgármester az előadás végén köszöntötte a nagy múltú Együttest, és vezetőjüknek, Mihályi Gábornak ajándékot adott át a színpadon.

Tegnap ugyan befejeződött az úgynevezett Gyerekek Summerfestje, de ma egy nagyszerű fináléval, az Árpád Népe Egyesület gyermekprogramjaival várjuk a családokat. Délután kettőtől egészen hat óráig jurtakiállítás, íjászat, vívás, népi körhinta, ügyességi játékok és kézműves foglakozások adhatnak örömöt kicsiknek és nagyobbaknak.

Az augusztus 20-ai ünnepség fél héttől kezdődik, majd Régi Magyar Filmzenéket játszik Magyarország legnépszerűbb big bandje. A Budapest Jazz Orchestra ingyenes előadásával búcsúzunk a XXVIII. Summerfesttől.