Átadták a kézilabda csarnokot
bednai - 2021. 06. 04.
Tegnap délután ünnepélyes keretek között vehették birtokukba a sportolók a Temesvári utca 5. szám alatt épült kézilabda csarnokot.
Atadtak-a-kezilabda-csarnokot

A beruházás során egy modern, akadálymentesített és környezetvédelmi szempontoknak is megfelelő intézmény épült. A jövőben szigetszentmiklósi diákoktól kezdve, amatőr sportolókon át, egészen a nemzetközi profi versenyzőkig, valamennyien helyet kapnak a 20x40 méteres pályán, melyet 350 férőhelyes lelátó, rekreációs helység, konditerem, krioszauna és parkolók egészítenek ki.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtt, a KLASSZ-X SE, valamint a Sziget DSE táncbemutatóját láthatták a jelenlévők. Az ünnepi megnyitón a kézilabda szerelmesei, aktív és már visszavonult sportolók mellett, Sárfalvi Péter sportért felelős helyettes államtitkár, Pitz András a Magyar Kézilabda Szövetség operatív igazgatója, Nagy László a sportág nagy ikonja, magyar válogatott kézilabdázó, Bóna Zoltán országgyűlési képviselő, Kovács István a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör elnöke, Nagy János Szigetszentmiklós polgármestere, Jaksa-Ladányi Emma alpolgármester is jelen voltak.

A szalagvágás után Nagy János polgármester kezdődobásával elindult a bajnoki mérkőzés, melyen a Szigetszentmiklósi KSK – PLER Budapest – NBI/B férfi felnőtt csapatai csaptak össze a frissen átadott pályán.

A Sportcsarnok a Magyar Kézilabda Szövetség Sportfejlesztési programjának, Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának és a Szigetszentmiklósi Kézilabda Sport Kör pénzügyi forrásainak felhasználásával épült meg és került átadásra a tegnapi napon.