Tisztelt Lakók!
Media80 - 2020. 12. 16.
Szigetszentmiklós város polgármesterének kezdeményezésére az Országos Mentőszolgálat és a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020. december 17-én (csütörtökön) 9:00 órától 16:00 óráig Szigetszentmiklóson a Városi Sportcsarnok előtti parkolóban COVID-19 PCR szűrőbuszt biztosít.
Tisztelt-Lakok

Az  NNK rendelkezésére álló - ez idáig szervezett népegészségügyi szűrésbe bevont vizsgálóbuszai - a továbbiakban Mobil Tesztelő Állomásként (MTÁ) működtetve lehetőséget nyújtanak a SARS-nCoV-2 vírus által okozott COVID-19 járványos humán megbetegedés laboratóriumi kimutatásához szükséges lakosságközeli mintavételezésre. A szervezést és lebonyolítást az OMSZ és az NNK munkatársai közösen végzik.

FONTOS!! A helyszíni tesztelést kizárólag azon páciensek vehetik igénybe, akiknek COVID-19 gyanús tüneteik miatt háziorvosa már elrendelte a vizsgálatot, és a vizsgálatkérés az OMSZ rendszerében rögzítésre került, erről a beteg tájékoztatást kapott.

A buszok 9:00-16:00-ig fogadják a betegeket.

A szűrőbuszok személyautóval jól megközelíthető területekre kerülnek kihelyezésre. Kérjük a betegeket, hogy a vizsgálatra autóval érkezzenek, szájmaszkot viseljenek és kövessék a helyszínen kihelyezett útmutatókat. A vizsgálatra vigyék magukkal a TAJ kártyájukat és egyéb személyüket igazoló dokumentumaikat.

Első lépésként az orrból vett minta alapján COVID-19 Antigén gyorsteszttel végzett vírusfehérje kimutatás történik. Amennyiben ez a teszt pozitivitást mutat, úgy a páciens és a vele egy háztartásban élők járványügyi megfigyelés alá, karanténba kerülnek, a vizsgálat eredményéről a járványügyi hatóság és a háziorvos a járványügyi szakrendszeren keresztül értesítést kap. Amennyiben a vizsgálat eredménye negatív, abban az esetben az OMSZ munkatársai elvégzik a PCR mintavételét, melyet laboratóriumban vizsgálnak tovább, melynek eredménye a szokásos módon kerül rögzítésre, a beteg az EESZT-n vagy a háziorvosánál érdeklődjön.