A hulladék nem szemét, hanem érték
dani - 2011. 04. 04.
Az Auchan áruházban működik egy italosdoboz-átvevő készülék, két dobozonként 5 Ft értékben a helyszínen levásárolható vásárlási utalványt adnak! Magyarországon évente mintegy50 millió darab alumínium italosdoboz kerül forgalomba. Egy –egy doboz előállítása rendkívül sok víz, lúg és energia felhasználását igényli, hogy a gyártás kapcsán keletkező vörös iszapról már ne is beszéljünk.
A-hulladek-nem-szemet-hanem-ertek

Nagyfokú pazarlás tehát, hogy ezeket a dobozokat használat után a szemétbe dobjuk. Aki az Auchanban vásárol vegye igénybe a szolgáltatásokat és azzal az érzéssel távozhat, hogy nemcsak családjának vásárolt aznap, hanem tett valamit a környezetünkért is.

Minden ilyen áruházban a vásárlók rendelkezésére áll használt elem- és fénycső gyűjtő is. Vissza lehet vinni az üdítős dobozokat, a PET palackokat, a nem visszaváltható üvegeket. Amennyiben ott is vásárolta a termékeket, a vásárlást igazoló blokk ellenében a nem visszaváltható italcsomagolás árát vásárlási utalvány formájában visszatérítik.

Díjmentes hulladék elhelyezési lehetőségek Az ARIES Kft-nél Szigetszentmiklóson

Elektromos hulladék, használt autógumi:

Szolgáltatási területhez tartozó ingatlanok tulajdonosai hétfőtől-péntekig 07-18 óráig, beszállíthatják az elektromos, elektronikai hulladékaikat az Aries Kft. telephelyére, (2310 Szigetszentmiklós, Határ út 12-14.sz.).
Illetve a Rolfim Szövetkezet Csepel autógyári telephelyére hétfőtől-péntekig 07.15 -14.00 óráig lehet beszállítani.
A 100 kg feletti mennyiségekért házhoz mennek telefonos egyeztetést követően. (Tel. 24/406-102)

Felhívjuk Ügyfeleink szíves figyelmét arra, hogy a használt autógumi díjmentes átvétele átmenetileg szünetel!

Zöldhulladék elhelyezése:

A lakossági zöldhulladékot minden hónap utolsó péntekén 14-18 óra között el lehet helyezni díjmentesen
Szigetszentmiklóson az Aries Kft. telephelyén,
Szigethalmon a Sportpálya mellett,
Halásztelken pedig az Óvoda utcai parkolóban kihelyezett konténerekbe.
Az egész év folyamán elszállítjuk a kék színű, 120 literes zsákokba (430 Ft) rakott zöldhulladékot.

Építési, bontási hulladék

Szigetszentmiklósi állandó lakosok számára lehetőség van éves szinten max. 1,3 tonna ilyen jellegű hulladék elhelyezésére az Aries Kft. telephelyén, munkaidőben (hétfőtől-péntekig 07-18 óráig) lakcímkártyás regisztrálást követően.

Szelektívhulladék átvétel:

A gyűjtőszigeteken illetve a szelektív zsákos gyűjtésen kívül, bármilyen mennyiségben beszállíthatók papír, műanyag, üveg és alumínium fém hulladékok munkaidőben az Aries Kft. telephelyére.

Tegyen Ön is környezetéért!