Megépült a Csónakház
Media80 - 2021. 01. 20.
Mint arról a lakosságot korábban már értesítettük, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 40 millió Forint összegű vissza nem térítendő támogatás formájában a VEKOP-4.1.1-15-2016-00004 azonosítószámú „A Közép-Duna vízi turizmusának komplex fejlesztése" c. projekt keretén belül a Szigetszentmiklós, Új vízitúra megállóhely kivitelezési munkái kezdődtek meg 2019. szeptemberében a 2310 Szigetszentmiklós, Rév sor 104. alatti ingatlanon.
Megepult-a-Csonakhaz

A Csónakház megépítésével megbízott első vállalkozó sajnálatos módon a kivitelezést felszólítás és póthatáridő kitűzése ellenére sem fejezte be. Az Önkormányzat a vállalkozási szerződést felmondta, majd a projekt befejezésére új beszerzési eljárást folytatott le.  A kivitelezés befejezésével az Észak-Csepel Szigeti Víz-és Csatornamű Nonprofit Kft. lett megbízva Szigetszentmiklós Város Önkormányzatának 2020. évi Költségvetéséből történő finanszírozással.

A 2020. 12. 17-ei határidőre a műszaki átadás-átvételi eljárás akadálytalanul lezajlott. Ezt követően pedig a Vízisport telepre 2021. 01. 19-én az Önkormányzatunk a Pest Megye Kormányhivatalától a használatbavétel végleges tudomásulvételét kifogás nélkül meg is kapta.

A Csónakház akadálymentesen megközelíthető, amelyet beépített lépcső lift is támogat. Ettől a naptól kezdve a Szigetszentmiklósi Vízisport Egyesület, Víg Géza Elnök Úr vezetésével a magyar kajak-kenu sportnak ismét- amennyiben az időjárás engedi - akadálytalanul hódolhat, és nagy örömünkre, az utánpótlást még inkább kinevelheti és erősítheti, Agócs Dániel szakedző segítségével. Ezzel az Egyesület városunk hírnevét a jövőben is öregbítheti.

Kora tavasszal már az új csónakház várja a víz szerelmeseit!